Sunday, February 25, 2018

Mořský plankton je stěží vidět, přesto má být pro lidi potravinou budoucnosti

Pod pojmem mořský fytoplankton si mnozí z nás ani nedovede představit o čem je řeč a jak to vůbec vypadá. Přesto se fytoplankton dere na přední příčky superpotravin a mluví se o něm jako o potravině budoucnosti. Co to je a jaký má význam v lidské stravě?

Fytoplanktony jsou mikroskopické organismy, které tvoří důležitou součást planktonového ekosystému ve světových oceánech, mořích ale i sladkovodních vodách. Tvoří de facto spodní část potravinového řetězce ve vodním světě, přestože jsou natolik malí, aby byli vidět pouhým okem. Fytoplankton přichází v mnoha různých tvarech a formách, ale všechny jsou autotrofní organismy. V posledních letech obliba těchto mikroskopických organismů roste a je jim připisována celá řada účinků na lidský organismus.

Co obsahuje?

Co se týče výživy, jsou fytoplanktony plné bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vitaminů B, stopových minerálů, antioxidantů a klíčových aminokyselin. Koncentrovaná síla těchto mikroorganismů z nich činí ideální výživový doplněk pro ty, kteří chtějí posílit celý organismus. Fytoplankton lze zakoupit v prášku, tabletkách i v tekuté formě.

Poznejte všechny přínosy tohoto zázraku z vodního světa.

Přírodní antidepresivum

Vzhledem k tomu, že většina antidepresiv je návykových s fytoplanktonem nemusíte mít žádné obavy, jde o čistě přírodní účinky. Fytoplankton má energizující a revitalizační účinky, minimalizuje změny nálad a depresi.

Detoxikuje tělo

Pravidelné užívání tohoto typu planktonu přispívá ke stimulaci ledvin a také zbavuje tělo přebytečných toxinů, díky posilujícím účinkům na imunitní systém a působivé koncentraci antioxidantů.

Prospěšné pro zdraví jater

Vědecké studie prokázaly, že fytoplankton může být přímo absorbován buňkami, které tělo potřebuje, aniž by zatěžoval játra. To přispívá ke snížení napětí na jednom z nejtvrdších orgánů našeho těla.

Posiluje imunitní systém

Jak již bylo řečeno, fytoplankton se podílí na posílení imunity, je plný vitaminů a minerálů, které naše tělo potřebuje. Lidé užívající tyto doplňky stravy mají vyšší počet T-lymfocytů, což znamená, že jejich imunitní systém pracuje mnohem efektivněji.

Buněčná regenerace

Některé z nejcennějších druhů fytoplanktonu obsahují téměř všechny živiny, které tělo potřebuje pro buněčný růst, takže pokud používáte kvalitní doplňky, můžete výrazně stimulovat buněčnou regeneraci pro hojení a růst.

Pro zdravé srdce

Fytoplankton je známý také tím, že snižuje riziko zánětu a eliminuje vznik tvorbě krevních sraženin, tím snižuje riziko aterosklerózy, infarktu a mrtvice.

Fytoplanktony a rakovina

Tyto mikroskopické organismy osahují významný podíl antioxidantů a řada vědeckých studií poukazuje na skutečnost, že užívání fytoplanktonu opravdu může snížit pravděpodobnost vzniku rakoviny.

Let's block ads! (Why?)

Baca Di sini Bro https://www.prostreno.cz/zdravi-a-diety/clanky/25231/Morsky-plankton-je-stezi-videt-presto-ma-byt-pro-lidi-potravinou-budoucnosti

No comments:

Post a Comment